Британският премиер Тереза Мей ще направи нов опит да получи

...
 Британският премиер Тереза Мей ще направи нов опит да получи
Коментари Харесай

Мей ще направи нов опит да получи подкрепата на депутатите за Brexit през юни

 Британският министър председател Тереза Мей ще направи нов опит да получи поддръжката на депутатите за своя проект за излизането на страната от Европейския съюз, оповестяват източници, осведомени с проектите й пред Bloomberg. В началото на юни тя ще пусне за гласоподаване проектозаконът за напускането, който съставлява де факто нейното съглашение с Европейски Съюз под формата на закон.
Промените във формата бяха направени, с цел да може вероятно опозиционната Лейбъристка партия да внесе желаните промени по време на разискванията.

Досега договорката с Европейски Съюз бе отхвърляна три пъти, като последна вяра за Мей е опозицията, с която консерваторите не престават да договарят. Председателят на долната камара също по този начин даде да се разбере, че без внасяне на основни промени по него, съглашението не може да бъде подложено на избор още веднъж.Сега точно проектозаконът е фокусът на държавното управление за осъществяване на Brexit.

Първата седмица на юни депутатите се връщат от почивка, като тогава ще станат известни и резултатите от европейските избори. Според социологическите изследвания отпред ще застане партията на Найджъл Фараж в поддръжка на Brexit с над 30% от изборната поддръжка. Торите обаче се чака да получат към 10% на фона на раздразнението на гласоподавателите от продължителния развой по излизане от блока.

В същото време във вторник Мей и водача на лейбъристите Джереми Корбин би трябвало да проведат среща, откакто се реализира съглашение за продължение на междупартийните диалози. Срещата на двамата е планувана за 21:15 ч. българско време, като това се чака да е чаканият знак, че желанието за взаимна работа остава съществено.

По-рано през днешния ден английският министър на външните работи Джереми Хънт направи някои безапелационни подмятания, че желае да е министър председател. По думите му Brexit би трябвало да се реализира преди партията да се концентрира върху това кой ще наследи Тереза Мей. На въпрос за неговите лични упоритости той съобщи, че ще има „ доста време за тези диспути “ щом един път Мей се отдръпна.Той също по този начин съобщи, че се надява по-лошото показване на Консервативната партия на идните европейски избори да убеди депутатите да поддържат съглашението на премиера Мей. „ Надявам се това да изпрати сигнал до моите сътрудници в Уестминстър “, уточни той.

По думите му междупартийните договаряния са непознати на английската политическа традиция и като цяло са сложни за предсказание.

„ Не считам, че е невероятно да имаме договорка тук “, съобщи той и добави, че не счита за несъмнено което и да е било предугаждане на резултата им.
По публикацията работи: Елена Илиева
Източник: klassa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР